Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka pełnoziarnista 2-3 czubate lyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2/5 szklanki
rodzynki 3 łyżki
żurawina 3 łyżki
banan 2 duże
jajko 3 małe
olej 3/5 szklanki
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
polewa czekoladowa 4 łyżki domowa
skórka z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec z bakaliami

Kroki postępowania

1
Oba rodzaje mąki mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dodajemy wraz z rodzynkami i żurawiną do mąki, mieszamy.
Krok 1 - Bananowiec z bakaliami foto
2
Jajka miksujemy z olejem i dolewamy do mąki z bakaliami, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Bananowiec z bakaliami foto
3
Małą keksówkę smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą i przekładamy do niej przygotowane ciasto. Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Bananowiec z bakaliami foto
4
Studzimy, polewamy domową polewą czekoladową (przygotowaną z masła, cukru i kakao) i od razu posypujemy skórką cytrynową. Ciasto zawinięte w folię spożywczą możemy przechowywać w chłodnym miejscu około tygodnia.
Krok 4 - Bananowiec z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.01.2012 19:22
To moje smaki-super!! :)
aguus 09.12.2011 13:03
Wygląda fantastycznie!
Lotar 08.12.2011 21:18
wspaniale wygląda !
pacpaw 08.12.2011 21:17
Mikołaj wie gdzie dobrze
stokrotka 08.12.2011 20:47
smaczny
Beatris 08.12.2011 18:24
Poproszę kawałek.
Mysiunia 08.12.2011 17:24
co za pyszności:)
Misiabe 08.12.2011 12:37
pycha!!
Anna146 08.12.2011 07:00
wygląda super
Magdalena67 07.12.2011 23:59
Już czuję ten zapach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak