Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona gotowana

3.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kilograma
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
angielskie ziele 3-4 ziarna
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 15 dag
smalec 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Owoc jałowca cały Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona gotowana

Kroki postępowania

1

Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca i gotować pod przykryciem około 15 minut

Krok 1 - Kapusta kiszona gotowana foto
2

W trakcie pokroić kiełbasę i boczek, włożyć na patelnię, podsmażyć, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.

Krok 2 - Kapusta kiszona gotowana foto
3
Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.
Krok 3 - Kapusta kiszona gotowana foto
4
Kapustę zasmażaną podawać z ziemniakami i mięsem lub kaszanką.
Krok 4 - Kapusta kiszona gotowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.04.2013 22:34
Lubię taką kapustkę.
IZABELA29 14.03.2013 09:48
nie tylko fajne ale i smaczne
olkaaa 14.03.2013 07:42
bardzo fajne
Motorek 28.07.2012 09:10
smaczna
Iwusia 22.02.2012 23:18
smakowita do obiadu
suzana 08.12.2011 12:39
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak