Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
mąka tortowa 10 dkg
cukier puder 12 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 3 dkg do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka biszkoptowa

Żółtka utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,utrzeć na sztywną pianę,dokładnie wymieszać,blaszkę nasmarować i wyłożyć na niej przygotowane ciasto,upiec w piekarniku na złoty kolor,po upieczeniu pokroić na kwadraty i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 28.04.2012 14:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak