Sposób przygotowania

Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć i osuszyć ręcznikiem jednorazowym. Lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem z obu stron, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka.
Wołowinę przesmażyć na oleju dodać cebulkę i wymieszać. Dorzucić czosnek. Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować ok 1,5 godziny na wolnym ogniu. Na koniec wrzucić ogóreczki,paprykę oraz poszatkowaną natkę pietruszki,doprawić do smaku, gotować około kwadransa. Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody. Masa musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając(nie zrobią się \"kluchy\" z mąki.Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, mogę wtedy decydować o gęstości gulaszu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi byc pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !