Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuka
czosnek 3 ząbek
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
natka pietruszki do smaku
olej
woda
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ

Mięso pokroić w większe plastry, każdy dobrze umyć i osuszyć ręcznikiem jednorazowym. Lekko rozbić, oprószyć solą czosnkową i pieprzem z obu stron, odstawić. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki, czosnek w plasterki, cebulę w piórka.
Wołowinę przesmażyć na oleju dodać cebulkę i wymieszać. Dorzucić czosnek. Wodę zagotować w czajniku i zalać mięso, tak, aby woda przykrywała je ciut więcej. Gotować ok 1,5 godziny na wolnym ogniu. Na koniec wrzucić ogóreczki,paprykę oraz poszatkowaną natkę pietruszki,doprawić do smaku, gotować około kwadransa. Przygotować zatrzepkę: dwie łyżki mąki rozprowadzić w 3 łyżkach wody. Masa musi być jednolita i bez grudek. Wlewać powoli do gulaszu ciągle go mieszając(nie zrobią się \"kluchy\" z mąki.Doprowadzić do wrzenia. Ja zawsze wlewam zatrzepkę stopniowo, mogę wtedy decydować o gęstości gulaszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 08.12.2011 09:14
musi byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak