Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Twaróg ucieramy, miksujemy lub mielimy z sokiem z połowy cytryny na gładko, dodajemy cukier puder i jednego banana i masło, nadal ucieramy, mielimy lub miksujemy aż uzyskamy delikatny krem. Krem układamy do salaterek.

Schłodzoną śmietankę 30 lub 36% ubijamy z łyżeczką cukru i nakładamy na krem serowo-bananowy, np. przez rękaw.

Białą czekoladę wrzucamy do garnuszka z mlekiem i podgrzewamy w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Chłodzimy w kąpieli wodnej i polewamy bitą śmietankę.

Drugiego banana kroimy w plasterki i układamy razem z rodzynkami jako ozdobę.



Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! świetny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Już widziałam na blogu......pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny deser
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    MEGA kuszący! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !