Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie octowo-olejowej

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1
marchewka 1
cebula 1
sól 1 łyżeczka
ocet 100 ml
woda 200 ml
olej roślinny 4 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie octowo-olejowej

Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę w paski. Solimy i po 2 godzinach odlewamy wodę. Marchew trzemy na tarce jarzynowej. Dodajemy do odciśniętych ogórków i cebuli. Mieszamy. Z octu, wody, oleju i cukru zagotowujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.05.2012 07:20
ładny kolor
calliope 20.04.2012 08:47
pyszne
Justyna Jussstiii 13.01.2012 08:00
super
Justyna Jussstiii 13.01.2012 08:00
super
iga2 11.01.2012 17:27
fajny pomysł
agata1722
agata1722 09.01.2012 10:49
super
M-W 07.12.2011 18:24
świetny pomysł na ogórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak