Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę w paski. Solimy i po 2 godzinach odlewamy wodę. Marchew trzemy na tarce jarzynowej. Dodajemy do odciśniętych ogórków i cebuli. Mieszamy. Z octu, wody, oleju i cukru zagotowujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy ogórki i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy kilkanaście minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    świetny pomysł na ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ładny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !