Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek różany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 45 dkg
cukier 45 dkg
cytryny 5 szt
lukier
cukier 50 dkg
pomarańcze 5 szt
konfitura 1/1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek różany

Migdały obrać z łuski i razem z cukrem utłuc na masę,dodając sok z cytryn,dokładnie wymieszać,wyłożyć na sklejone opłatki i upiec w piekarniku,gdy wystygną,nałożyć grubo konfiturami z róży i zalać lukrem przygotowanym z ugotowanego gęstego syropu z pomarańczy z cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.12.2011 10:34
super
ronald88 13.12.2011 10:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak