Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w mleku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 5 ząbków
pieprz kolorowy
mleko tłuste 750 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w mleku

Schab dokładnie płuczemy,sól i pieprz mieszamy razem po czym nacieramy nimi schab. Obkładamy go czosnkiem pokrojonym w plasterki i odstawiamy na ok 30-40minut. Mleko zagotowujemy,schab wkładamy na brytfannę, przelewamy wrzącym mlekiem po czym pieczemy niecałą godzinę w 180stopniach co jakiś czas podlewając go resztą mleka. Kiedy schab się upiecze mleko z tłuszczem podbijamy mąką (otrzymamy wtedy sos) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 13.02.2012 13:24
super,nie piekłam nigdy w mleku
Emilia22 07.12.2011 17:19
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak