Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort cytrynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
biszkopty okrągłe 15 dag
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
ser 25 dag
sok z cytryny 5 łyżek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 10 dag
śmietana 30% 1/2 l
orzeszki pistacjowe drobno posiekane 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort cytrynowy

Masło topimy i dodajemy je do pokruszonych biszkoptów. Mocno ugniatamy i przekładamy do tortownicy, schładzamy. Galaretkę mieszamy z 1/4 l wody, dodajemy odrobinę cukru i podgrzewamy. Ser ucieramy z sokiem z cytryny oraz z cukrami. Śmietanę ubijamy. Do galaretki dodajemy ser, 25 dag śmietany i rozsmarowujemy ją na torcie. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, orzeszkami pistacjowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.06.2012 01:53
dobry
kriso 07.12.2011 20:08
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak