Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki po genueńsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki wołowe ugotowane 30 dkg
rosół wołowy 5 szklanek
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
kromki bułki 4 szt.
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
sól
parmezan starty
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki po genueńsku

Łyżke oliwy rozgrzać i usmażyć na niej czosnek,na złoty kolor,wyjąć go z garnka.Na jego miejsce dodać koncentrat pomidorowy,wlać rosół,dodać drobno pokrojone i ugotowane flaczki.Doprawić solą,pieprzem i majerankiem,gotowac na małym ogniu ok.30 minut.Pod koniec gotowania dodac ,umytą i posiekaną natkę pietruszki.
Kromki bułki pokroić w kostke i przyrumienić na rozgrzanej łyżce oliwy.wyjąć je i rozdzielic na talerze, zalać flakami.Posypać startym parmezanem lub innym żółtym serem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.02.2016 18:42
Bardzo smaczne
Beata23 20.01.2014 14:32
musi być dobry
anemon 01.10.2013 20:34
Dla smakoszy flaczków to prawdziwa gratka.
Katarzyna59 13.06.2013 07:26
bardzo smaczne
ben-ka 01.06.2013 10:56
Z serem nigdy nie jadłam,ciekawy ten przepis.
Grażyna13 14.05.2013 16:37
To by mi smakowało :)
ankaryba 04.03.2013 08:17
lubię flaczki :-)
dorotka0000025 22.01.2013 15:03
ciekawe danie
mirosława4 29.09.2012 19:37
smaczne
Kas2 07.08.2012 21:30
ciekawy przepis na flaczki, bardzo je lubię
olkaaa 26.07.2012 08:26
muszę zrobić
Kuchareczka2 11.07.2012 12:22
tez takie robię uwilbiam
Grażyna13 03.07.2012 12:45
Podoba mi sie taka wersja :)
suzana 21.06.2012 23:41
Ciekawy
barbara11561 25.04.2012 10:07
pysznie,lubimy flaczki ,ale takich nie jadłam:)
anulka69 20.04.2012 09:45
pyszne
Dorian 06.04.2012 08:02
ekstra
romanrafal
romanrafal 31.03.2012 07:53
super
zdzislawa2 01.03.2012 08:06
fajne
Sroczka 29.02.2012 09:44
Warto wypróbować przepis.
Grazyna0211 14.01.2012 17:29
takich jeszcze nie jadłam ale to fajny przepis
Łukasz15 13.01.2012 10:41
super
Ada-Gaba 11.01.2012 07:31
próbowałam i bardzo dodre
Tika4444 08.01.2012 12:42
smakowicie wyglądają,
owca441 06.01.2012 12:05
pod kazdą nazwą je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak