Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy hamburger

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
bułki z sezamem 4
liście sałaty 4
cebula 1
jajko 1
ketchup 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
pomidor 1
ser żółty 4 plasterki
ogórek kiszony 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy hamburger

Mięso wołowe mielimy i dodajemy do niego jedno jajko. Tą masę mięsną dobrze mieszamy, a później formujemy z tego kotleciki. Kotleciki wołowe pieczemy z obydwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Bułki z sezamem kroimy na połówki, a później do każdej z nich dajemy liść sałaty, plasterki ogórka kiszonego, cebulę pokrojoną na paseczki, a później podsmażoną , plasterki pomidora, kotlecik wołowy, plasterek sera oraz po trochę sosu ( wymieszany ketchup i musztardę). Gotowe hamburgery możemy jeszcze wsadzić na chwilę do rozgrzanego piecyka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.01.2012 11:45
mniam
Ewa95 07.12.2011 18:10
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak