Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami z bułką tartą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl.
woda letnia 1/3 szkl.
jajko 1-2 szt.
olej roślinny 3-4 łyżki
sól do smaku
farsz do pierogów ile potrzeba
masło 0,5 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6-8 łyżek
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami z bułką tartą

Farsz do pierogów z kapusty kiszonej i grzybów przygotowujemy wg przepisu, który znajdziecie w Mojej Księdze. Zabieramy sie za ciasto: mąkę, wodę, jajo, olej, sól, mleko - z podanych skł. zagniatamy rękoma ciasto. Gdyby lepiło sie nam do rąk dodajemy mąkę. Z gotowego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wycinamy szklanką lub lampka wina kółka. Na kółka nakładamy farsz i składamy kółka na pół - formujemy pierogi. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyzki oleju. Na patelni rozpuszczamy masełko, dodajemy sól, bułkę tartą, mieszamy. Pierogi wykładamy na patelnie do przygotowanej bułki tartej i podsmażamy chwile, mieszając.Wykładamy na talerz. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 20.03.2012 22:03
Apetyczne.
Wacław 13.12.2011 13:17
smaczne !
Ewa/kalapurtka 08.12.2011 20:30
pycha
Justyna Jussstiii 08.12.2011 11:05
super
Marta1986 08.12.2011 10:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak