Sposób przygotowania

Farsz do pierogów z kapusty kiszonej i grzybów przygotowujemy wg przepisu, który znajdziecie w Mojej Księdze. Zabieramy sie za ciasto: mąkę, wodę, jajo, olej, sól, mleko - z podanych skł. zagniatamy rękoma ciasto. Gdyby lepiło sie nam do rąk dodajemy mąkę. Z gotowego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy. Wycinamy szklanką lub lampka wina kółka. Na kółka nakładamy farsz i składamy kółka na pół - formujemy pierogi. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyzki oleju. Na patelni rozpuszczamy masełko, dodajemy sól, bułkę tartą, mieszamy. Pierogi wykładamy na patelnie do przygotowanej bułki tartej i podsmażamy chwile, mieszając.Wykładamy na talerz. Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !