Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
woda 1 litr
marchewka 2
seler 1
cebula 2
pietruszka 1
por 1
masło 4 łyżki
cytryna 1/2
natka pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz

Warzywa myjemy, obieramy, a później gotujemy w wodzie. Do tego wywaru dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem i solą. Po około 20 minutach do wywaru dodajemy rybę i całość ciągle gotujemy. Masło rozpuszczamy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Ugotowaną rybę wyciągamy z warzywnego bulionu i pokrapiamy sokiem z cytryny i polewamy masłem z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.03.2012 19:51
super
pioge7 08.01.2012 11:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak