Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowane rozgniatamy blenderem, dodajemy jajo, śmietanę słodką, cukier drobny oraz mąkę - powoli dosypujemy i wyrabiamy ciasto by nie lepiło sie do rąk. Z gotowego ciasta robimy podłużne ruloniki i odcinamy wałeczki o dł. 3-4 cm. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 5 min. od wypłynięcia na wierzch. Kopytka wyjmujemy na talerz, posypujemy cukrem wanilinowym i cynamonem. Smacznego!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Na słodko kopytek jeszcze nie próbowałam:) wyglądają bardzoo smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jusiaa

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !