Sposób przygotowania

Karkówkę dzielimy na kawałki. Karkówkę dokładnie smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą czosnkową. Jeden z przygotowanych ząbków czosnku trzemy na tarce o małych oczkach i również smarujemy nim mięso. Wysmarowane mięso najlepiej odłożyć na jakiś czas. Na rozgrzanym oleju smażymy każdy kawałek karkówki. Pozostałe ząbki czosnku obieramy i kroimy na kawałki, a później wkładamy do rękawa do pieczenia razem z wcześniej podsmażonym mięsem. Mięso pieczemy przez około godzinę i pół w temperaturze 180 stopni. Gotowe już mięso najpierw polewamy sosem, który powstał podczas pieczenia, a później podajemy do jedzenia ;) Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !