Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 łyżki
galaretka truskawkowa 2 opakowania
jaja 4 sztuki
dżem truskawkowy 4 łyżki
truskawki 30 dag
sok z cytryny
cukier 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort truskawkowy

Ciasto biszkoptowe przygotowujemy wg własnego i sprawdzonego przepisu. Pieczemy w tortownicy. Galaretki rozpuszczamy, schładzamy. Biszkopt przekrawamy na pól, ponczujemy. Naponczowany spód biszkoptu wykładamy na tortownicę, smarujemy dżemem, wykładamy połowę truskawek i zalewamy połową tężącą galaretką. Schładzamy, czynność powtarzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak