Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kajzerką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
cukier kryształ 1/2
margarya 1 1/2 kostki
wiórka kokosowe 20 dag
dżem morelowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kajzerką

Upiec biszkopt z 10 jajek i przekroić na dwie części lub upiec dwa osobno. Bułki kajzerki należy zalać mlekiem, rozgnieść widelcem, dodać cukier waniliowy, 10 dag wiórek, 1/2 szklanki cukru i zagotować. Masę ostudzić a następnie utrzeć z margaryną. Pozostąłą ilość wiórek kokosowych usmażyć na masełku z 3 łyżkami cukru.
Przełożenie ciasta:
biszkopt+dżem+masa+biszkopt+dżem+masa+ wiórka smażone
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 27.03.2012 09:47
super
[email protected] 14.03.2012 21:32
fajjny
kriso 07.02.2012 18:05
ciekawy przepis
cooleczka 31.01.2012 09:57
fajne
olkaaa 02.01.2012 09:29
myślę że to ciekawa propozycja
AgaS10 30.12.2011 09:41
warto zrobić:)
jerry1 08.12.2011 13:58
mm niebo w gębie, lubię takie słodkości
Kuchareczekjeden 08.12.2011 08:47
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak