Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 10 jajek i przekroić na dwie części lub upiec dwa osobno. Bułki kajzerki należy zalać mlekiem, rozgnieść widelcem, dodać cukier waniliowy, 10 dag wiórek, 1/2 szklanki cukru i zagotować. Masę ostudzić a następnie utrzeć z margaryną. Pozostąłą ilość wiórek kokosowych usmażyć na masełku z 3 łyżkami cukru.
Przełożenie ciasta:
biszkopt+dżem+masa+biszkopt+dżem+masa+ wiórka smażone
Smacznego:)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    mm niebo w gębie, lubię takie słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    warto zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    myślę że to ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajjny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !