Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy blenderem, dodajemy jajo, sól, mleko, seler naciowy drobno posiekany (używam suszonego) i mąkę. Zagniatamy rękoma, gdy lepi sie do rąk, dodajemy jeszcze troche mąki. Z przyrządzonego ciasta formujemy ruloniki i odcinamy na desce niewielkie kawałki (około3-4 cm). Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5-8 min. od wypłynięcia. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy odrobine soli i bułkę tartą. Mieszamy. Polewamy ugotowane kopytka. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !