Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3 szt.
mąka tortowa kilka łyżek
jajko 1-2 szt.
mleko 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
seler naciowy 0,5 łyżeczki
masło 1/3 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z bułką tartą

Ugotowane ziemniaki rozgniatamy blenderem, dodajemy jajo, sól, mleko, seler naciowy drobno posiekany (używam suszonego) i mąkę. Zagniatamy rękoma, gdy lepi sie do rąk, dodajemy jeszcze troche mąki. Z przyrządzonego ciasta formujemy ruloniki i odcinamy na desce niewielkie kawałki (około3-4 cm). Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5-8 min. od wypłynięcia. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy odrobine soli i bułkę tartą. Mieszamy. Polewamy ugotowane kopytka. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 09.12.2011 12:03
super przepis
Emilia22 07.12.2011 17:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak