Sposób przygotowania

CIASTO; W rondelku rozpuścić kostkę margaryny Kasia, dodaj cukier i cukier waniliowy, wpijać po koleji jajka i ciągle ucierać, następnie dodać kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia. Ucierać, aż powstanie gładka masa. Wylać ciasto do wysmarowanej formy. Piecz ok. 30 min. Masa; Utrzeć żółtka z cukrem pudrem na gładką, jednolitą masę. Stale mieszając dodać serek Mascarpone. W efekcie końcowym powinna nam wyjść gładka, biała masa. Następnie ubijamy bitą śmietanę i dodajemy do masy z serkiem mascarpone. Delikatnie mieszamy. Gotowe zimne ciasto przekroić na pół. Spód posmarować powidłami śliwkowymi, nastepnie połową białej masy. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Tort udekorować pozostałą masą i startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    świetny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !