Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z żeberek z suszonymi grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar ze żeberek 400 ml
woda ile potrzeba
mąka 2 łyżki
sól do smaku
przyprawa kucharek w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z żeberek z suszonymi grzybami

Pozostały z przygotowania \"żeberek wieprzowych z cebulą i suszonym grzybami\"(przepis w mojej księdze) wywar zagotowujemy, dodajemy troche wody (około pół szkl.), sól, pieprz i przyprawę Kucharek, mieszamy i ponownie gotujemy. Mąkę dobrze nalezy rozmieszac z niewielką ilością wody i 2 łyzkami wywaru i dodawac do sosu cały cas mieszając. Polać ziemniaki lub kasze. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak