Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze świezych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 dag
zielona pietruszka trochę
cebula 1 szt
grzyby 50 dag
śmietana 1 szkl
włoszczyzna 1 porcja

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze świezych grzybów

Włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować wywar, odcedzić. Grzyby oczyścić z piasku (z maślaków zdjąć śliską¦ skórkę), opłukać, poszatkować, dodać cebulę krajaną, dodać trochę wody i w osobnym naczyniu ugotować powoli pod przykryciem. Miękkie grzyby połączyć z odcedzonym wywarem, zagotować, podprawić śmietaną i mąką, dodać soli i pieprzu do smaku, zagotować. Podawać z lanym ciastem, łazankami, makaronem, kaszą perłową, ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak