Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5kg
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Karpia sprawić, umyć, odciąć płetwy, ogon i łeb. Pokroić na dzwonki lekko osolić. Każdy kawałek maczać w rozbitym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, kłaść rybę na wrzący tłuszcz i zrumienić najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor. Przełożyć do żąroodpornego naczynia, wstawić do ciepłego piekarnika żeby powoli doszła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.01.2012 19:28
dobry
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak