Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Mrsala

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt.
pieczarki szkl. 1
wino ml (marsala)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Mrsala

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w mące wymieszanej z solą, czosnkiem granulowanym, pieprzem i oregano a nastepnie usmażyć na patelni na rumiano. Usmazonego kurczaka ściagnąć i na patelnię wrzucić pokrojone pieczarki,, posolić, popieprzyć wlać wino, chwilę poddusić, nastepnie wrzucić kurczaka, wlać pół szklanki bulionu i dusić aż soso zgęstnieje. Podawać z makaronem i sałatką lub duszonymi warzywami z ziołami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak