Sposób przygotowania

sałatka:
3 duże ziemniaki
1 marchew
1 pietruszka
mały kawałek selera
por-zielona część
2 jajka ugotowane na twardo
1\\2 puszki kukurydzy
1/2 puszki zielonego groszku
2 kiszone ogórki
kawałek czerwonej papryki
zielona pietruszka
majonez
przyprawy
dodatkowo:
kromki chleba
masło
wykonanie:
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler dokładnie umyć zalać wodą i ugotować, następnie przestudzić i obrać. Do takiej sałatki ja kroję wszystko w drobną kostkę, razem z warzywami pokroić jajka i kawałek papryki. Wszystko przełożyć do miski dodać por pokrojony w paseczki i starte na tarce ogórki, dołożyć odcedzoną z zalewy kukurydzę i groszek, na koniec dodać majonez według własnego uznania oraz posiekaną zieloną pietruszkę około 2 łyżek, wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Kromki chleba opiec na złoty kolor w opiekaczu, posmarować masłem i na każdej kromeczce ułożyć porcję sałatki nadając jej kształt małego torcika, wierzch i boki delikatnie posmarować majonezem i dowolnie ozdobić. Sałatka poda w taki sposób cieszy się ogromnym powodzeniem na luźnych spotkaniach w moim domu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    szybko i smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajnie to wygląda :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Niby łatwe, ale efekt końcowy zaskakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Dla mnie to super pomysł na przystawkę na jakieś przyjęcie;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !