Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z czerwonych buraczków z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 3 szkl
czrewone buraki 30 dag
rzodkiewka 1 pęczek
szynka gotowana 15 dag
jajko 2 szt
koperek 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z czerwonych buraczków z szynką

Buraczki czerwone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka, wlać 1 szkl wody i ugotować dodając odrobinę octu, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki i ułożyć na talerze. Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę. Plasterki szynki pokroić w kostkę. Zimną maślankę wymieszać z buraczkami, rzodkiewką, koperkiem, szynką. Przyprawić do smaku. Podawać schłodzony z jajkami i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.01.2012 22:14
super
olkaaa 20.12.2011 19:09
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak