Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać miękkie masło, posiekać nożem, wlać śmietanę, żółtko, całe jajko i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Ciasto rozwałkować, pokroić na paski o szer 2 cm i zawijać na specjalne metalowe foremki do rurek. Ułożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około25 minut. Po upieczeniu przestudzić i zdjąć z foremek. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, serkiem mascarpone i żelatyną, przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Krem włożyć do worka cukierniczego i napełniać zimne rurki. Wierzch ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne i smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    mmm smakowite... aż ślinka cieknie ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    oj uwielbiam takie rurki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam takie słodkości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    pyszności!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też mam ochote na nie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniałości dla podniebienia :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super rurki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne rurki ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !