Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka zapiekany z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka zapiekany z serem

Filety z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę, Następnie mięso usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać utartym na tarce o średnich oczkach żółtym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec do momentu, aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 16.11.2013 12:12
zjadłabym z chęcią
IlonaAlbertos 26.10.2012 21:45
Smakowicie wygląda.
Iwusia 29.02.2012 23:05
pyszne mięsko
monika141 11.12.2011 19:51
pycha
Wafelek2601 10.12.2011 10:32
świetne mięsko
Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:14
extra
Kamila/kami007 07.12.2011 11:43
mmmm
Lotar 07.12.2011 07:45
smaczny
Motorek 06.12.2011 21:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak