Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczareki całe 300 g
cebula 1
sól
bulion drobiowy 1/4 szklanki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem i pieczarkami

Z ugotowanego udka/ golonki z indyka oraz skrzydła z indyka (najlepiej mięso z rosołu ;) ) zdjąć dokładnie mięso i drobno pokroić. Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć je na miękko z drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki dobrze doprawić solą, pieprzem, imbirem, papryką słodką i ostrą. Przestudzić i połączyć z mięsem, zmiksować blenderem do w miarę jednolitej konsystencji ( ja zostawiłam jeszcze z łyżkę pieczarek i połączyłam z zmiksowanym mięsem, tak by gdzieniegdzie był kawałek pieczarki). Ewentualnie doprawić jeśli będzie taka potrzeba.
Ciasto francuskie wyjąć wcześniej z lodówki, by było w temperaturze zbliżonej do pokojowej. Pociąć na równe kwadraty ok. 10x10 i wyłożyć po łyżce farszu, zwinąć w rulony i ponacinać wszerz. Wstawić na ok. 15-20minut do piekarnika nagrzanego do temp. 210stopni.
Podawać letnie lub zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak