Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
sól
kasza gryczana 1 woreczek
ser feta 1/2 kostki
Bulion grzybowy
zioła
przyprawy
żółtko jajek
woda 2/3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta

Zarobić ciasto na pierogi: mąkę z solą i żółtkiem zalać ciepłą wodą i wyrabiać do uzyskania jednolitej masy. Może być potrzeba dodania więcej mąki. Rozwałkować cienko i powycinać krążki.

Kaszę gryczaną ugotować w niezbyt osolonej wodzie. Odsączyć i przestudzić. Dodać do niego ser feta, pieprz i zioła wg uznania - pieprz ziołowy, rozmaryn, tymianek, kurkuma, imbir i rozgnieść widelcem. Wykładać po łyżeczce na krążki i posklejać. Wrzucić na osoloną i wrzącą wodę. Gotować ok. 3 minut po wypłynięciu na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 09.02.2013 20:18
muszę spróbować!
jeanette_v 06.03.2012 21:18
Ciekawe.
Ewa/kalapurtka 08.12.2011 20:32
fajne
Justyna Jussstiii 07.12.2011 11:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak