Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa se świeżych pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
dojżałe pomidory 50 dkg
śmietana 2-3 łyżki
masło 3 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa se świeżych pomidorów

Włoszczyzną ugotowac dodając łyżkę masła. Pomidory sparzyc i obrac ze skórki. Przesmażyc na patelni z dodatkiem reszty masła. Ugotowaną marchewkę i pietruszkę zmiksowac razem z pomidorami i połączyc z wywarem. Zagotowac, dodac śmietanę i doprawic do smaku. Rozlac na talerze i przybrac listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 27.07.2011 22:12
takiej jeszcze nie próbowałam
Ela20 01.07.2010 18:12
Ciekawy przepis zwykle robię pomidorowa na koncentracie ale to też fajna wersja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak