Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie rogaliki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
żółtko jajek
śmietana kwaśna 1 łyżka
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie rogaliki z serem

ciasto rozwinąć jeśli jest mrożone to rozmrozić,pokroić na kwadraty,ser pokroić na małe kawałki włożyć do miseczki dodać żółtko i śmietanę utrzeć tak aby powstała jednolita masa dodać pieprz i posiekane zioła a następnie nakładać przygotowaną masę na wycięte kwadraciki i zawijać w rogaliki piec w temp 200st.ok.15min.na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.06.2013 10:48
Dla mnie super, uwielbiam takie rogaliki
ankaryba 02.02.2012 15:38
pyszne
Iwona51
Iwona51 19.12.2011 10:05
smaczne
Kamila/kami007 06.12.2011 17:12
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak