Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka prażone 2 opakowania 900 g
galaretka truskawkowa 2
galaretka agrestowa 1
Biszkopty 1 opakowanie
owoce kilka sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

Jeżeli używamy jabłek uprażonych już wcześniej, to należy je podgrzać (można dolać odrobinkę wody jeżeli są bardzo gęste). Do gorących jabłek wsypać 2 galaretki o jednakowym smaku (sam proszek). Całość dokładnie wymieszać. Na dnie formy wyłożyć biszkopty, a następnie jabłka wymieszane z galaretką. Wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. Ja położyłam na masę plasterki brzoskwini, choć myślę, że inne owoce tj. truskawki też byłyby dobre. Następnie przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Całość schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia. Smacznego!
Przepis pochodzi z blogu \"Tak sobie pichcę\"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 09.01.2011 23:18
robi wrazenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak