Sposób przygotowania

Jeżeli używamy jabłek uprażonych już wcześniej, to należy je podgrzać (można dolać odrobinkę wody jeżeli są bardzo gęste). Do gorących jabłek wsypać 2 galaretki o jednakowym smaku (sam proszek). Całość dokładnie wymieszać. Na dnie formy wyłożyć biszkopty, a następnie jabłka wymieszane z galaretką. Wyrównać i odstawić do lekkiego stężenia. Ja położyłam na masę plasterki brzoskwini, choć myślę, że inne owoce tj. truskawki też byłyby dobre. Następnie przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Całość schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia. Smacznego!
Przepis pochodzi z blogu \"Tak sobie pichcę\"

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    robi wrazenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !