Sposób przygotowania

Wszystkie zioła opłukać i osuszyć ręcznikiem.Pstrągi opłukać,oczyścić,osolić,skropić sokiem z cytryny.Zrobić nacięcia w rybach i nafaszerować połową ziół (drobno posiekanych),oprószyć pieprzem(najlepiej własnoręcznie zmielonym:) ).Wstawić do lodówki na ok1,5 h.Do nacięć powkładać po plasterku masła czosnkowego i owinąć w tradycyjną folię (dokoła ułożyć plastry cytryn,może być po1plasterku limonki i resztkę ziół).Piec szczelnie owinięte w180stopniach ok20min.Po wyjęciu posypać pociętym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Uwielbiam pstrągi! Na pewno wypróbuję ten przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !