Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek szczypiorku
tymianek mały pęczek
koper świeży 4-5 gałązek
małe pstrągi 4
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sól
cytryna 2
masło czosnkowe
bazylia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg w ziołach

Wszystkie zioła opłukać i osuszyć ręcznikiem.Pstrągi opłukać,oczyścić,osolić,skropić sokiem z cytryny.Zrobić nacięcia w rybach i nafaszerować połową ziół (drobno posiekanych),oprószyć pieprzem(najlepiej własnoręcznie zmielonym:) ).Wstawić do lodówki na ok1,5 h.Do nacięć powkładać po plasterku masła czosnkowego i owinąć w tradycyjną folię (dokoła ułożyć plastry cytryn,może być po1plasterku limonki i resztkę ziół).Piec szczelnie owinięte w180stopniach ok20min.Po wyjęciu posypać pociętym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 24.04.2011 12:21
Uwielbiam pstrągi! Na pewno wypróbuję ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak