Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czulent Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
ziemniaki małe 1 kg
fasola Jaś 1 szklanka
cebula 3 sztuki
pęczak 1 szklanka
olej 1/4 szklanka
sól
pieprz
kostka wołowa 2 sztuki
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czulent Ani

Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół. Fasolę namaczamy. Do dużego garnka wlewamy olej, podsmażamy mięso, dodajemy ziemniaki, fasolę, pokrojone w piórka cebule. Wierzch posypujemy kaszą. Gotujemy bulion i zalewamy nim potrawę. Gotujemy do czasu aż kasza wchłonie płyn, następnie zapiekamy około 1 godzinę w 180 stopniach. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.05.2012 21:16
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak