Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 2 szt
ocet winny 4 łyżka
cebula 2 szt
rodzynki 10 dag
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
piwo jasne 1 szklanka
Goździki całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w piwie

Oporządzonego karpia kroimy w \"dzwonki\" a następnie sypiemy solą, pieprzem i utłuczonymi gożdzikami oraz skrapiamy octem. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle, do cebuli wlewamy piwo , wrzucamy karpia i dusimy pod przykryciem około 30-35 minut.
Karpia wyjmujemy i trzymamy w cieple a do sosu piwnego dodajemy rodzynki i skórkę z cytryny, zagotowujemy. Rybę polewamy sosem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 22.05.2012 16:42
podoba mi się
Basia10 21.05.2012 21:41
mmmm mniam
Dorota59 04.05.2012 14:25
świetny
joanna77 04.05.2012 14:19
super
Katarzyna/kate1980 13.02.2012 21:31
ciekawe
RenataZ-et 29.01.2012 13:41
pychotla
halina17 23.01.2012 18:13
dobry przepis
Margo1 22.12.2011 15:52
super przeppis
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super
Dorian 08.12.2011 10:40
pycha
caralajna 06.12.2011 15:18
ciekawy przpis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak