Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem,dodajemy jajko,mąkę i startą skórkę z pomarańczy. Zagniatamy ciasto i schładzamy ok 25-30minut. Schłodzone ciasto dzielimy na cztery części,pierwszą rozwałkujemy w prostokąt,smarujemy 1/4 dżemy i zwijamy w rulon,po czym obtaczamy w posiekanych pistacjach. Tniemy w plasterki.
Drugą część ciasta wałkujemy,kroimy w trójkąty nakładamy dżem na każdy i zwijamy w rogaliki. Z trzeciej części również zwałkowanej odbijamy foremkami gwiazdki,na środku której będzie dżem,a z czwartej części ciasta serduszka bądź choinki świąteczne. Pieczemy wszystkie ciasteczka w 175 stopniach przez 15 minut po czym lekko ostudzone zdobimy kolorowym lukrem bądź polewą czekoladową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !