Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mikołakowe ciasteczka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
cukier puder 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 100 g
jaja 2 sztuki
miód 2 łyżki
wiórki kokosowe
rodzynki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mikołakowe ciasteczka

Masło utrzeć z cukrem i miodem, następnie dodać jajka. Osobno wymieszać mąkę razem z sodą, przyprawą korzenną, następnie stopniowo dodawać do masy jajecznej i mieszać mikserem na wolnych obrotach. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na do lodówki na ok 30 minut. Ciasto po schłodzeniu wałkować na papierze do pieczenia na grubość ok 0,5 cm i wycinać ciasteczka za pomocą foremek do ciastek w kształcie serca. Piec ok. 6-8 minut w temperaturze 180 stopni C. Wystudzone pierniczki dekorować lukrem, kokosem i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.04.2012 08:07
świetne
banditka 28.02.2012 08:42
pocieszne :)
alaaa 16.12.2011 21:46
śliczne
Agnieszka_B 08.12.2011 13:23
Urocze mikołajki!
Barbara40 06.12.2011 20:56
Piekne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak