Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z grochem i pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak 1 szkl
baranina 40 dag
woda 3 szkl
groch 1/2 szkl
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
tłuszcz 4 dag
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z grochem i pęczakiem

Zagotować w szybkowarze wodę z tłuszczem, włożyć pokrojoną w drobną kostkę baraninę, wsypać pęczak i namoczony groch, dodać oczyszczone i pokrojone czosnek i cebulę. Posolić i popieprzyć. Zalać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać po okraszeniu stopionym boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.12.2011 09:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak