Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną kroimy,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie,zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości.Ziemniaki obieramy,dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.Marchewkę i pietruszkę obieramy,dokładnie myjemy i trzemy warzywa na tarce o dużych oczkach.Warzywa dodajemy do wywaru,przyprawiamy przyprawą warzywna i solą do smaku.Po około 10 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy ugotowaną kapustę kiszoną wraz z wodą.Gotujemy wszystko około 10 minut.Przyprawiamy zupę grubo mielonym pieprzem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienity kapuśniak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pyszna zupka na zimowe dni
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetna zupka na obecną pluchę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !