Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 1 kg
przyprawa warzywna do smaku
wywar drobiowo-wołowy 2,5 l
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Kapustę kiszoną kroimy,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie,zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu do miękkości.Ziemniaki obieramy,dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.Marchewkę i pietruszkę obieramy,dokładnie myjemy i trzemy warzywa na tarce o dużych oczkach.Warzywa dodajemy do wywaru,przyprawiamy przyprawą warzywna i solą do smaku.Po około 10 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy ugotowaną kapustę kiszoną wraz z wodą.Gotujemy wszystko około 10 minut.Przyprawiamy zupę grubo mielonym pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 10.01.2012 20:04
smaczny
Ania67 27.12.2011 17:30
bardzo lubie
romanrafal
romanrafal 22.12.2011 13:40
smaczny
wolochski 19.12.2011 23:56
super
PaniMISIOWA 14.12.2011 16:41
świetna zupka na obecną pluchę
Iwona45 08.12.2011 17:09
pyszna zupka na zimowe dni
RenataZ-et 06.12.2011 21:08
wyśmienity kapuśniak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak