Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste racuszki z sosem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2 dag
cukier 2 łyżki
mąka 40 dag
mleko ciepłe ok2 szklanki
skórka z cytryny
sól
truskawki 25 dag
jogurt naturalny
mięta liście
cukier puder 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste racuszki z sosem truskawkowym

Drożdże pokruszyć,utrzeć z łyżką cukru,2łyżkami mąki i odrobiną ciepłego mleka.Odstawić do wyrośnięcia.Następnie dodać resztę mąki,mleka,roztrzepane jajko,sól,startą skórkę z cytryny i cukier.Dokładnie wymieszać mikserem,odstawić na pół h. Smażyć bez tłuszczu (odrobinę oleju dodać do ciasta).
Truskawki pokroić,włożyć do rondelka,dodać cukier puder,zagotować i ostudzić.Racuszki polać sosem,podać z kleksem jogurtu i listkiem świeżej mięty.Idealne na podwieczorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak