Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SZCZAWIOWA WG.GOŁĄBKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler kawałek
por kawałek
szczaw świeży kiść
śmietana 30% 1 szklanka
masło 1 łyżka
jajko dowolna ilość
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZCZAWIOWA WG.GOŁĄBKA

Ze skrzydełek,marchewki,pietruszki,pora i selera ugotować wywar. Szczaw drobno poszatkować i podsmażyć na maśle.Przykryć, dusić 5 minut.Wydobędzie się sok. Tak przygotowany szczaw wrzucić do wywaru z którego wyciągnęliśmy już warzywa. Gotować wszystko jakieś 20 minut. Dodać śmietanę. Doprawić do smaku wedle uznania. Podawać z ugotowanym na twardo i pokrojonym jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 06.12.2011 13:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak