Sposób przygotowania

Skrzydełka wrzucić do wody, zagotować. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wrzucić do skrzydeł, doprawić. Gotować ok 1 godziny na małym ogniu.Po upływie czasu skrzydełka wyciągnąć, obrać z mięska,pokroić w kostkę.

W między czasie ogórki kiszone zetrzeć na małych oczkach, czasami nie odsączać. Przesmażyć na maśle.

Ziemniaki obrać,umyć. Jednego pokroić bardzo drobno, pozostałe w kostkę. Dorzucić do wywaru. Gotować do miękkości. Mniejsze ziemniaczki się rozgotują, co sprawi,że zupa będzie gęsta.

Na sam koniec dodać przesmażone ogórki i pokrojone wcześniej mięsko z obranych skrzydełek.Gotować około 20 minut.

Posypać poszatkowanym koperkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !