Sposób przygotowania

Rosół przecedzić przez sito.Marchewki miałam ugotowane z rosołu,podobnie jak mięsko. A więc należy je wyciągnąć i rozgnieść widelcem, wrzucić do rosołu.

Jeśli nie mamy rosołu z dnia poprzedniego możemy go zastąpić zwykłym wywarem warzywno-mięsnym.

Mięsko bardzo drobno poszatkować, dodać.



Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, wydłubać miąższ, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle.Dusić do uzyskania jednolitej masy (papki...).

Gotowe pomidory dodać do rosołku, zagotować wszystko zalać śmietaną.

Podawać z makaronem ( ja podałam ze świderkami ).

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    niam mniam i jeszcze raz mniam! superowo to zrobiłaś!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !