Sposób przygotowania

Wywar lub rosół zagotować, wrzucić żeberka i pokrojoną w plasterki marchew.Dodać pieprz,ziele i liście laurowe.Kapustę włoską poszatkować, dorzucić do zupy, gotować na wolnym ogniu ok 30 minut.

W między czasie kiszona kapustę przepłukać w zimnej wodzie,odcedzić,poszatkować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni. Drobno poszatkowaną cebulkę zeszklić.Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne, drobno poszatkować.



Do zupy dodać kolejno poszatkowaną kiszoną kapustę, cebulkę i skwarki (bez tłuszczu) i pomidora.

Wyciągnąć żeberka, obrać z mięska, drobno pokroić i dodać do zupy.

Wszystko gotować do miękkości kapusty kiszonej.

Można jeść w wersji bez dodatków,ja natomiast podałam z tłuczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    kapuśniaczek , coś dla mnie
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !