Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny dowolna ilość
wędzona słonina 15 dag
kapusta włoska 1/4 sztuka
kapusta kiszona 30 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuka
żeberka wędzone 3 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Wywar lub rosół zagotować, wrzucić żeberka i pokrojoną w plasterki marchew.Dodać pieprz,ziele i liście laurowe.Kapustę włoską poszatkować, dorzucić do zupy, gotować na wolnym ogniu ok 30 minut.

W między czasie kiszona kapustę przepłukać w zimnej wodzie,odcedzić,poszatkować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni. Drobno poszatkowaną cebulkę zeszklić.Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć gniazda nasienne, drobno poszatkować.



Do zupy dodać kolejno poszatkowaną kiszoną kapustę, cebulkę i skwarki (bez tłuszczu) i pomidora.

Wyciągnąć żeberka, obrać z mięska, drobno pokroić i dodać do zupy.

Wszystko gotować do miękkości kapusty kiszonej.

Można jeść w wersji bez dodatków,ja natomiast podałam z tłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 08.12.2011 09:20
dobre
msmariusz 07.12.2011 22:04
kapuśniaczek , coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak