Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapieczony w kruchym cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 20 dag
sól szczypta
Farsz:
makaron rurki 25 dag
ser żółty 10 dag
śmietana 100 ml
szynka 15 dag
warzywa mrożone 30 dag
jajko 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapieczony w kruchym cieście

Mąkę, masło i odrobinę soli siekamy. Zagniatamy ciasto i schładzamy 30 min w lodówce. Makaron gotujemy al dente. Warzywa gotujemy około 5 min w osolonej wodzie. Szynkę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Farsz przekładamy na ciasto, zalewamy śmietaną i przykrywamy resztką ciasta. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 30.01.2012 20:59
mmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak