Sposób przygotowania

Kroję boczek w kosteczkę, obieram ziemniaki, kroję w kosteczkę, cebule kroję w piórka.Najpierw podsmażam boczek, kiedy mam już pysznie wypieczony dodaję cebulę i teraz trzeba pilnować, żeby nie przypalić. Kiedy cebulka się zarumieni dodaję ziemniaki. Kiedy ziemniaki zaczynają przywierać, pomimo częstego mieszania wrzucam po łyżeczce zmielonych ziół, sól i pieprz. Teraz wystarczy tylko przemieszać, żeby zioła obtoczyły ziemniaki, ale się nie przypaliły i zalewam 2 litrami najlepiej gorącej wody. Zupa potrzebuję jeszcze ok. 20 minut gotowania, chociaż jest to bardzo ciężkie, bo zapach przyciąga do kuchni głodomorów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !